הרעיון של להמריא לשמיים כמו ציפורים תמיד שבה את ליבם ומוחם של חולמים לאורך דורות. במשך מאות שנים, הבטנו ביראת כבוד בחופש ובחן של ציפורים המנווטות ללא מאמץ בשמים. הכמיהה המתמשכת הזו לעוף הניעה את המוחות המבריקים ביותר בהיסטוריה האנושית: לצאת למסע מלהיב – לפענח את סודות התעופה, לשחזר את פלא מעוף הציפור, ולהפוך את החלום שהיה פעם בלתי מושג למציאות מדהימה. היום נמשיך לחקור את סודות המטוסים ומצפה לנו אתגר בניית מטוס ציפור. שנתחיל?!
החלום לטוס ומחקר הציפורים
בני האדם התבוננו בציפורים, ומצאו השראה בכל תנועה שלהם. הם התפעלו מהאופן שבו ציפורים פורשות כנפיים, רותמות את הזרמים הבלתי נראים, כאילו רוקדות על הרוחות.
מרישומים של תרבויות עתיקות, המתארים יצורים מיתולוגיים עם כנפיים, ועד לתגליותיו מעוררות ההשתאות של לאונרדו דה וינצ'י, שניבא מכונות מעופפות מפוארות, הכמיהה של האנושות לטיסה לא ידעה גבול. עם זאת, היו אלה המסירות הבלתי נלאית והניסויים של חלוצי הטיסה כמו ג'ורג' קיילי ואוטו לילינטל שהניחו את הבסיס האיתן להבנתנו המודרנית של חוקי האווירודינמיקה.
השאיפה לחקות את הציפורים הובילה מדענים ומהנדסים להתנסות ללא לאות במכשירים מעופפים שונים, החל מאורניתופטרים מוקדמים המנפנפים בכנפיהם כמו ציפורים ועד דאונים המנווטים בחן. החלום תמיד היה ברור – לקרוא תיגר על כוח הכבידה, לכבוש את השמיים חסרי הגבולות ולזכות בכוח התעופה כמו בעלי הנוצות.
החכמנו מההוד הנוסק של הנשרים, מהזריזות המהירה של הבזים ומהדאייה השלווה של האלבטרוסים. הטבע סיפק את התוכנית, ובני האדם עבדו בלהט כדי לשכפל את העיצובים האווירודינמיים המורכבים החבויים בעולם הטבע.
ככל שהתרחב אופק הבנתנו התקרב החלום למציאות. מהטיסה הממונעת המוצלחת הראשונה של האחים רייט ועד פלאי התעופה העכשווית, האנושות השיגה את מה שנחשב פעם לבלתי אפשרי. כיום, אנו חוצים יבשות תוך שעות ספורות, מגשרים בין אוקיינוסים עצומים וחוקרים את היקום – הכל התאפשר הודות למרדף הבלתי פוסק אחר החלום שהחל בצפייה במעופן של ציפורים.
4 כוחות הפועלים על מטוס
בערך בשנת 1779 גילה וזיהה האנגלי ג'ורג' קיילי את ארבעת הכוחות הפועלים על רכב מעופף הכבד מהאוויר - מטוס
מטוסים נשארים באוויר בגלל ארבעה כוחות: עילוי, כבידה, דחף וגרר.
נתחיל בכוחות היותר פשוטים להסבר.
כוח כבידה
כוח הכבידה הוא הכוח המושך את המטוס מטה לכיוון כדור הארץ.
כוח דחף
דחף הוא הכוח שמניע את המטוס קדימה, והוא נוצר על ידי המנועים.
כוח גרר
גרר הוא הכוח המתנגד לתנועת המטוס באוויר, והוא נגרם על ידי החיכוך בין המטוס לאוויר שסביבו.
כוח עילוי
עבור מומחים בתחום האוירונאוטיקה, העילוי הוא תופעה מובנת הנשלטת על ידי משוואות מתמטיות ומודלים חישוביים. עם זאת, העברת הרעיון המורכב הזה במונחים פשוטים יכולה להיות משימה מאתגרת.
עילוי הוא הכוח שדוחף את המטוס למעלה, והוא נוצר על ידי הכנפיים כאשר הן נעות קדימה באוויר. צורת הכנפיים והאופן שבו האוויר נע סביבן יוצרים אזור של לחץ נמוך מעל הכנף ואזור של לחץ גבוה מתחת לכנף. הבדל זה בלחץ יוצר עילוי, המאפשר למטוס להתגבר על כוח הכבידה ולהישאר באוויר.
אז מה ידוע לנו עד עכשיו:
מטוסים נשארים באוויר בגלל העילוי שנוצר על ידי הכנפיים, שהוא גדול יותר ממשקל המטוס המושך אותו מטה לכיוון כדור הארץ. הדחף שנוצר על ידי המנועים מניע את המטוס קדימה, והגרר מתנגד לתנועה זו. ארבעת הכוחות הללו פועלים יחד כדי לשמור על המטוס באוויר.
הצטרפו לקבוצת הוואצאפ שלנו לילדים סקרנים וקבלו תכנים בלעדיים וניסויים שימשיכו לעורר בכם את הסקרנות
אתגר הציפור-ניסוי בניית מטוס
כדי שנתחבר לעקרונות התעופה הכנתי לכם ניסוי מיוחד אתגר הציפור
באתגר זה נבנה מטוס ציפור לפי השרטוט המצורף בקובץ וההוראות המפורטות בהמשך.
נוריד את הקובץ המצורף לחצו על הכפתור להורדה:
לאחר הבנייה הפשוטה והכיפית. נתחיל באתגר להטיס את הציפור. כאשר תשלטו בכוחות התעופה תוכלו להצליח באתגר. ליהנות ולראות כיצד הציפור דואה בחן ואפילו מנפנפת בכנפיים.
צלמו את ההצלחות שלכם ונראה מי יגרום לציפור לעוף יותר זמן באוויר.
החומרים הדרושים:
-📃נייר
- דבק
מה עושים בניסוי בניית מטוס לילדים?
נצבע בטושים את הפס המרכזי
זה הזמן להפגין כישרון ולתת ליצירתיות דרור
נניח את הדף כאשר 2 הקווים בכיוון שלנו
כמו בתמונה
נהפוך את הדף ונקפל על הקו המסומן הראשון
נמשיך לקפל על הקו השני ונמשיך ליצור עוד קיפולים אחד על השני עד שנעבור בקיפול אחד את הקו המרכזי
נמשיך בקיפולים קו אחר קו עד שנראה את הקו המרכזי והעיגול המסומן.
נבדוק שהקצוות שלנו מתחברים כפי שניתן לראות בסרטון.
אם הצלחנו לחבר.
נפתח את החיבור על מנת להדביק
נמרח דבק על הקצוות כך שנוכל שוב לחבר אותן כמו קודם ונקבל חיבור חזק. כדאי לשים דבק בנקודות בהן רצועה אחת פוגשת את הרצועה השנייה
נחבר שוב את הקצוות ונהדק היטב עד שנקבל רצועה עגולה מחוברת היטב
נגזור את הפס הנוסף
נהפוך את הפס נמרח דבק רק בנקודה המסומנת בעיגול (לא למרוח את כל הפס בדבק)
נדביק את הפס אל החלק הראשון שבנינו.
נחבר את הפס בנקודה המסומנת בעיגול בחלק הראשון. נצמיד נקודה לנקודה ונהדק.
כל הכבוד! מטוס הציפור מוכן לטיסה
לחצו לצפייה במטוס הציפור בפעולה
טיפים מדעיים להצלחה בהטסת מטוס הציפור
החזיקו את המטוס כאשר הזנב (שפיץ המטוס) פונה אליכם
יצירת דחף - הדחף הוא המפתח ליצירת כוח עילוי. במקרה שלנו היד שמשחררת את המטוס היא יוצרת את הדחף.
כוח עילוי - מספיק אויר צריך לזרום מתחת לכנפיים לכן צריך לשחרר את המטוס בנחישות אבל ברגישות רצוי לשחרר את מטוס בזריקה עדינה כדי לאפשר ליותר אויר לעבור דרך כנפי המטוס. אויר צריך לעבור במטוס שלנו דרך הטבעת ולייצב את הטוס כך שהוא יוכל לעוף ולדאות יותר זמן באויר.
זוית הטסה - הזווית בין הכנפיים וכיוון התנועה. רצוי לכוון את המטוס בזמן השחרור בכיוון מעלה, בזווית קטנה, כדי שבשניות הראשונות התאוצה תהיה כלפי מעלה והמטוס שלנו יוכל לדאות יותר זמן באויר. מצאו את הזוית הנכונה עבור הדגם שלכם.
אוהבים ניסויים ? נסו את ערכות המדע של שיגעון המדעים
אהבתם את הניסוי?! שתפו!
Comments