אטמוספירה טמפרטורה רתיחה לחות התעבות מילים ארוכות שמלוות אותנו בקיץ וספק אם אנחנו מצליחים להבין את הקשר ביניהם ואת המשמעות והחשיבות שלהם למרקם החיים בכוכב שלנו. נפתח את הקיץ בניסויים שמאמצים את המוח בלי להזיע.

ניסוי הקשית האוטומטית
כהורים לילדים אנחנו מכירים את כוסות המעבר לשתייה. כוסות אימון עם קשית שתייה. בעזרת "קשית שתייה" השתייה מהכוס היא אינטואיטיבית לתינוק וכמעט שלא דורשת אימון. אבל איך זה עובד?
רבים יענו את התשובה "ואקום" או "ריק" כשהם מתכוונים לכך שהתינוק יוצר ריק בתוך הקש בעזרת השפתיים והריק מושך את הנוזל מהכוס אל הפה.

אם התשובה ואקום שואב את הנוזל בקשית השתייה הייתה נכונה
התמונה הבאה לא הייתה אפשרית.

לגימת משקה דרך קשית עשויה להיראות פשוטה. אבל אנחנו יוצרים בצורה מתוחכמת שינוי בלחץ אוויר כדיי להזיז את המשקה. פעולת השתייה מתרחשת כאשר מורידים את לחץ האוויר בפה, וזה מאפשר ללחץ האטמוספרי לדחוף את הנוזל במעלה הקשית.
זה נשמע מוזר? הנה עוד הסבר
האטמוספירה היא שכבת האוויר המקיפה את כדור הארץ. המשקל של כל האוויר הזה לוחץ עלינו ועל הדברים שסביבנו כל הזמן. לחץ אטמוספרי הוא הלחץ הבלתי נראה שמפעילות מולקולות האוויר על פני השטח של הנוזל שבכוס. כאשר מוציאים קצת אוויר מהקשית, יש פחות אוויר בתוך הקשית בשלב זה לחץ האטמוספירי שפועל על הנוזל שבכוס דוחף את הנוזל במעלה הקשית.
הצטרפו לקבוצת הוואצאפ שלנו לילדים סקרנים וקבלו תכנים בלעדיים וניסויים שימשיכו לעורר בכם את הסקרנות
לחץ האוויר

מה עושים?

כאשר המים מפסיקים לזרום בקשית
נוסיף מים לכוס והמים יחזרו לזרום
